Legenda trandafirului japonez ( Hibiscus rosa )

O prietenă venită într-o scurtă vizită mi-a relatat câteva întâmplări din viaţa ei. Doamnă frumoasă, tânără, dar singură, a dorit să mărturisească cuiva tragedia prin care a trecut ea .

-Am fost căsătorită de trei ori , îmi povestea ea. Prima dată nu mi-am dat seama din ce cauză s-a produs despărţirea de iubitul meu soţ. Când ne-am căsătorit am primit în dar un frumos ghiveci cu un trandafir japonez în floare. M-am bucurat nespus de mult. L-am îngrijit ca pe lumina ochilor mei. După un an căsnicia mea nu a mai mers. Ne-am despărţit. A doua oară tot aşa s-a întâmplat. Povestind prietenelor mele de suflet mi-au spus că de vină este darul primit , trandafirul japonez, a cărui simbol este fidelitate, dragoste, prietenie, iubire, dar numai de o zi. Mirată de cele aflate am cerut mii de explicaţii şi am aflat. Precum floarea de trandafir japonez, care durează doar o zi, aşa şi iubirea celor care o îngrijesc, în casa lor, va dura o zi. La a treia căsătorie, spunea ea, m-am încăpăţânat să cred aşa ceva. Nenorocirea s-a produs din nou. Am început să cred. E minunată floarea de trandafir japonez dar ce folos că durează doar o zi. În ziua următoare se ofileşte şi moare, cade, se rupe, precum căsnicia mea. Altele îi iau locul… dar altele. Nu mai am curaj să încerc, să fac experienţă pe propria-mi piele, încheie ea foarte tristă.

M-a pus pe gânduri prietena mea cu această poveste tulburătoare. Să fie oare o influenţă atât de puternică a lumii plantelor asupra oamenilor ? Zeci de legende o să găsiţi în cartea mea ” În lumea florilor”, deoarece fiecare floare are legenda ei.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s