Prăjitură ondulată

Compoziţie foi (2)

500 gr. făină

250 gr. margarină

200 gr. zahăr

3 linguri smântână sau lapte

2 ouă întregi

coajă de lămâie

un vârf de cuţit bicarbonat stins cu zeamă de lămâie

Se face un aluat frământat bine care se lasă să se odihnească o oră.

Umplutura:

Mere rase pe răzătoarea mare , cu coajă. Zahăr şi scorţişoară după gust. Merele pot fi înlocuite cu brânză de vaci sau nucă.

Mod de aşezare în tavă :

Se aşează prima foaie , un strat subţire de griş , merele , din nou griş şi apoi a doua foaie.

Se coace la foc potrivit.

Se pudrează cu zahăr praf şi vanilie.

Se topeşte în gură !

Merită să încerci.

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s