Biluţe delicioase

Ingrediente necesare :

250 gr. biscuiţi

120 gr. nuci măcinate

2 linguri cacao

zahăr

coajă rasă de lămâie

esenţă de rom

vişine sau stafide

nucă de cocos

Mod de preparare :

Se fierbe un sirop dintr-un pahar de apă şi 5 linguri de zahăr. Se adaugă 3 linguri de cacao şi se mai dă un clocot. Siropul astfel format se toarnă fierbinte peste biscuiţii sfărmaţi şi nucile măcinate . Se amestecă bine şi se mai adaugă 100 gr. zahăr , coajă rasă de lămâie, esenţă de rom. Cu mâna udă se fac mici biluţe (de mărimea unei nuci) din această compoziţie cu o vişină sau 2-3 stafide la mijloc. Se rostogolesc prin zahăr tos amestecat cu nucă de cocos. Se păstrează la rece. Copiii le adoră. Poftă bună !

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s